منابع آزمون وکالت ۹۴ |طبقه بندی شده بر اساس سطح داوطلب
درس مدنی:
منابع برای داوطبانی که در این درس پایهی ضعیفی دارند:
۱-قواعد عمومی قراردادهای دکتر صفایی (این کتاب نثر روانی دارد. شخصا به این کتاب خیلی علاقه دارم. واقعا کتاب مفیدی است و به دوستانی که پایه ضعیفی دارند پیشنهاد میکنم حتما این کتاب را مطالعه کنند) یا کتاب اعمال حقوقی دکتر کاتوزیان
۲-جزوه دکتر شهبازی
۳-عقود معین دکتر کاتوزیان :عقود معین به دو صورت منتشر شده الف) دو جلدی به نام درسهایی از عقود معین ب) ۴ جلدی به نام عقود معین. ارجاعات مرحوم دکتر کاتوزیان در کتاب نظم کنونی بیشتر به کتابهای ۴ جلدی است، بنابراین دوستانی که نمیخواهند کل عقود معین را از این کتابها بخوانند و فقط میخواهند ارجاعاتی که در نظم کنونی داده شده است را مطالعه کنند، بهتر است عقود معین ۴ جلدی را تهیه کنند اما دوستانی که میخواهند علاوه بر نظم کنونی ،عقود معین را هم مطالعه کنند میتوانند درسهایی از عقود معین را مطالعه کنند و از این نظر کافی است و نیازی به مطالعه عقود معین ۴ جلدی نیست
۴-مسئولیت مدنی (الزامات خارج از قرارداد ) دکتر سید حسین صفایی و دکتر حبیب الله رحیمی (چاپ پنجم به بعد را تهیه کنید )
۵- جزوهی ارث دکتر شهبازی
۶- جزوه اشخاص و محجورین دکتر صفایی (اگر فرصت داشتید میتوانید کتاب اشخاص و محجورین دکتر صفایی را مطالعه کنید)
۷- نظم کنونی مرحوم دکتر کاتوزیان
۸- تست دکتر شهبازی
* هنگام مطالعه کتابها (به استثناء نظم کنونی) حتما جزوهی خلاصه تهیه کنید تا برای مرور فقط آنها را مطالعه کنید
*پیشنهاد میکنم کتاب عقود معین را پس از مطالعه قسمتهای مربوط به عقود معین از کتاب نظم کنونی مطالعه کنید زیرا پس از خواندن نظم کنونی سوالات زیادی برای شما ایجاد میشود یا ممکن است مبحثی را خوب درک نکرده باشید و گنگ باشد و… وقتی پس از نظم، کتاب عقود معین را مطالعه میکنید پاسخ سوالات و..را به دست میآورید و …در نتیجه جزوهی بهتری تهیه میکنید و به هنگام مرور، با مطالعهی نظم و جزوهی تهیهشده به تسلط خوبی میرسید.
*نیازی به مطالعهی کتاب برای مدنی ۵ (خانواده ) نیست و یادداشتهای نظم کنونی و مطالعهی قوانین برای پاسخگویی کفایت میکند
* درس مدنی کاملا فهمیدنی است بنابراین دوستانی که میخواهند در این درس درصد خوبی کسب کنند باید برای این درس تلاش بیشتری بکنند و کاملا مباحث را بفهمند و ….
منابع برای داوطبانی که در این درس، پایهی نسبتا خوبی دارند:
۱- جزوه دکتر شهبازی
۲- نظم کنونی مرحوم دکتر کاتوزیان
۳-جزوه ارث دکتر شهبازی
۴- تست دکتر شهبازی
درس آیین دادرسی مدنی:
۱- بنیادین یا پیشرفته دکتر شمس (معمولا برای آزمون وکالت کتاب بنیادین کافی است )
۲-ساده ساز فرشید فرحناکیان (یا تست کمالوند که به شخصه ساده ساز را ترجیح میدهم)
۳-قانون
*تسلط به قوانین خیلی خیلی مهم است پس حتما به قوانین مسلط شوید
درس تجارت:
۱-نظم کنونی فرشید فرحناکیان یا ۵ جلد دکتر اسکینی
۲-ساده ساز فرشید فرحناکیان (تستهای سالهای گذشته و جدولهای تطبیقی) دوستانی که فقط کتاب تست میخواهند میتوانند به جای ساده ساز کتاب تست شکری یا تست دکتر قربانی را تهیه کنند.
درس اصول فقه:
۱-اصول فقه دانشگاهی
۲-اصول فقه ابوالحسن محمدی
۳-تست دکتر شهبازی یا تست باقری راد
*ابتدا اصول فقه دانشگاهی را دقیق بخوانید و مسلط شوید و بعد کتاب ابوالحسن محمدی را مطالعه کنید
درس جزا:
منابع برای داوطبانی که در این درس پایهی ضعیفی دارند
۱-جزای عمومی:سه جلد دکتر اردبیلی
۲-جزای اختصاصی :سه جلد دکتر میر محمد صادقی
۳-قانون
منابع برای داوطبانی که در این درس پایهی نسبتا خوبی دارند:
۱-محشای دکتر گلدوزیان
۲-قانون
برای تست باید تستهای وکالت و قضاوت و ارشد جزای سالهای ۹۲ و۹۳ را مشاهده کنید .
آیین دادرسی کیفری :
۱-کتاب نکته ها در آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی
۲-قانون
***************
*تسلط به قوانین بسیار بسیار مهم است. پس دوستان در کنار خواندن منابع اصلی حتما به قوانین مسلط بشوند
*منابع کمکآموزشی بسیار زیادی منتشر شده است و مؤسسات هم معمولا کتب خود را به عنوان منبع معرفی میکنند و این کاملا طبیعی و بدیهی است اما به شخصه معتقدم هیچ کتابی جایگزین منابع اصلی نمیشود و تا کنون ندیدهام شخصی منابع اصلی را دقیق خوانده باشد و به خاطر ضعف علمی نتواند نتیجه خوبی کسب کند (ممکن است به خاطر شرایطی دیگر همانند استرس و بی دقتی در تست زدن و…نتیجه نگرفته باشد) بنابراین تا آنجا که میتوانید منابع اصلی را به دقت بخوانید و مطمئن باشید که بهترین منابع هستند. نکته بعدی در رابطه با منابع کمک آموزشی این است که این منابع برای داوطلبانی مناسب است که فرصت کافی برای مطالعه منابع اصلی ندارند (همانند داوطلبی که ۳ ماه مانده به آزمون میخواهد شروع به مطالعه کند و… و اگر دوستان توجه کرده باشند در این مواقع من هم منابع کمک آموزشی معرفی میکنم زیرا فرصت کافی برای مطالعه منابع اصلی وجود ندارد)
*دنبال منابع خاص و جزوات خاص نباشید .اکثر دوستانی که قبول میشوند با همین منابع قبول شدهاند و تنها تفاوتی که دارند این است که منابع را دقیق خوانده و کاملا مسلط بودهاند. پس استرس منابع دیگر و…را نداشته باشید.
* تعداد قابل توجهی از سوالات آزمون وکالت ۹۳ از متن قوانین بود و این بر خلاف رویه سالهای ۹۱و۹۲ بود بنابراین خواندن قانون به تنهایی کافی نیست (خواندن قانون لازم است اما کافی نیست) زیرا ممکن است سوالات آزمون وکالت سال ۹۴ همانند سال ۹۱ طرح بشود و…(چه کسی میتواند تضمین کند که در آزمون وکالت سال ۹۴ سوالات بیشتر از قوانین طرح خواهد شد؟؟؟ ) البته در درس جزا و کیفری این طبیعی است زیرا تازه تصویب شدهاند و بدیهی است که بیشتر از قوانین سوال طرح شود اما در رابطه با تجارت و…نمیشود ریسک کرد و حتما منابع اصلی را مطالعه کنید.
*آرای وحدت رویه و قوانین خاص هم باید مطالعه شود (برای آرای وحدت رویه میتوانید کتاب کمالان که دو جلد میباشد را تهیه کنید ).
* در زمان تست زدن نکاتی که یادمیگیرید را حتما یادداشت کنید و مرور نمایید.
* منابع معرفی شده پیشنهادی است و دوستان در صورت تمایل میتوانند استفاده کنند.( لطفا در رابطه با سایر منابعی که در بازار موجود است سوال نکنید،زیرا منبابع معرفی شده پس از بررسی اکثر منابع موجود در بازار و بر اساس نظر شخصی معرفی شده است)